Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Au intrat în vigoare noile prețuri, majorate, la apă potabilă și canalizare

0 2.750

Compania de Apă Someș a anunțat azi ”ajustarea” tarifelor pentru apă potabilă și canal meteo, ceea ce înseamnă, de fapt, o majorare a prețului, stabilită deja și aprobată.

Noile tarife au intrat în vigoare de la 1 iulie, se arată în comunicatul Companiei de Apă Someș.

Preț apă potabilă: 5,58 lei/mc inclusiv TVA (9%)
Tarif canalizare-epurare: 5,92 lei/mc inclusiv TVA (9%)

”Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017 – 2023, conform hotărârii nr. 12/2.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj-Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș SA”, anunță compania.

Aceasta reamintește că pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș SA a atras o a cincea finanțare în valoare totală de peste 400 de milioane euro, lucrările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023.

Noile prețuri/tarife au fost aprobate de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin Decizia nr. 108/09.06.2023. Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș, cu începere de la 1 iulie.

Anul trecut, tot de la 1 iulie, Compania de Apă Someș SA a majorat prețul apei potabile la 4,81 lei/mc inclusiv TVA (9%), față de 4,09 lei cât era anterior, iar tariful pentru canalizare a ajuns la 5,10 lei/mc inclusiv TVA (9%), față de 4.34 lei/mc.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More