Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Au jucat la pariuri – Fotbaliști din Liga 1, în vizorul procurorilor

0 257

Mai mulţi fotbaliști români, care evoluează pentru echipe din Liga 1, au intrat în vizorul procurorilor, după ce s-a descoperit faptul că ar fi pariat zeci de mii de euro pe site-uri sportive ilegale, informează în exclusivitate Digi24.ro.

Fotbaliștii care au jucat la pariuri au fost depistaţi întâmplător de inspectorii Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, după ce aceştia i-au luat la puricat pe toţi cei 70.000 de români prinşi că au pariat pe site-uri ilegale.

Fotbaliştii din prima ligă au fost printre primii controlaţi, mai ales că, în doar două săptămâni, au jucat sume foarte mari de bani: peste 5.000 de euro fiecare, informează sursa citată.

„Noi nu identificăm în aceste liste jucători, nejucători, angajaţi ai unei instituţii. Nu avem de unde să ştim acest lucru. Şi nici nu ţine de competenţele noastre. Noi, mai departe, listele respective şi toate informaţiile de care dispunem le-am trimis mai departe instituţiilor competente. (…) Noi am făcut plângere penală. FRF ne-a solicitat o întâlnire, pe care am programat-o săptămâna viitoare”, a declarat Cristinela Odeta Nestor, preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.

La rândul său, Răzvan Burleanu, președintele FRF, recunoaşte că nu l-a surprins descoperirea făcută de inspectori și a cerut subalternilor să ia măsuri, mai ales că printre pariori ar fi şi fotbalişti de liga întâi.

Regulamentul FRF le interzice cu desăvârşire fotbaliştilor să joace la pariuri. Vizate sunt nu doar competiţiile sportive interne, ci toate meciurile internaţionale organizate de FIFA sau UEFA.

„Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activităţi similare care privesc jocurile din competiţiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activităţi se sancţionează cumulativ cu:

a) interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 ani

b) penalitate sportivă de 300.000 de lei”, se arată în regulamentul disciplinar al FRF.

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF: „Urmează să ne vedem în perioada imediat următoare (…) Colegii mei… Costi Negraru, managerul Departamentului de Integritate, este deja în contact cu ei.”

Cei care au jucat pe site-urile ilegale sume mai mari de 5.000 de euro riscă şi o amendă de până la 10.000 de lei, din partea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. Cei care au pariat sume mai mici, ar putea scăpa cu un simplu avertisment.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More