Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Au transportat ţigări de contrabandă prin apa râului Tisa

0 40

tigari contrabanda ucraina

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 51.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi Federatia Rusă.

Pentru reţinerea celor implicaţi în activitatea infracţională, s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase 2 focuri de avertisment în plan vertical. Trei cetăţeni români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 458.000  lei a fost ridicată în vederea confiscării. 

Azi dimineaţă, în jurul orei 04.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei a observat mai multe persoane care transportau, prin apa râului Tisa, din Ucraina în România, colete voluminoase. Imediat la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a depistat, la aproximativ 6 m de malul râului Tisa, o autoutilitară marca Volvo, înmatriculată în judeţul Bihor, aparţinând unei companii de distribuţie din România.

Autoutilitara era condusă de un cetăţean român, N. Flaviu, în vârstă de 22 ani, domiciliat în judetul Maramureş, din Sighetu Marmatiei, angajat al companiei. În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, în interiorul acesteia au fost descoperite 41 de colete învelite în folie de culoare neagră, care conţineau ţigări.

S-a luat măsura conducerii maşinii împreună cu şoferul la sediul Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor, totodată fiind anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră din Ucraina. De asemenea, la cercetarea terenului, s-a mai descoperit pe malul râului Tisa alte 29 de colete cu ţigări, făcând parte din acelaşi lot.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 48.097 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi Federatia Rusă, în valoare de 431.000 lei. Maramureşeanul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More