Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Au tras cu arma pentru a reține contrabandiștii FOTO

0 67

capturafocuridearma

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei, în cadrul cărora au descoperit peste 17.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 150.000 lei. 

Pentru reţinerea persoanelor implicate, poliţiştii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 8 focuri de avertisment.

Doi cetăţeni ucraineni şi un cetăţean român sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În perioada 05-07 iunie, la nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei s-au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Astfel, poliţiştii de frontieră au depistat, in apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care încercau să introducă în ţară, folosindu-se de diferite mijloace de transport – autoturisme de teren, atelaj hipo – mai multe colete voluminoase.

După urmăriri şi focuri de armă, poliţiştii de frontieră au reuşit reţinerea a doi cetăţeni ucraineni şi a unui român, iar în colete au descoperit, în total, peste 17.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Celor trei persoane, poliţiştii de frontieră le-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 150.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În cadrul acţiunilor, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin care au descoperit pe teritoriul ucrainean încă cinci baxuri cu ţigări şi au reţinut un cetăţean ucrainean.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More