Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Au tras şase focuri de avertisment. Au găsit ţigări în valoare de 27.000 de lei FOTO/VIDEO

0 51

captura tigari

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sarasău au depistat un cetăţean român care transporta cu un autoturism, 3.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 27.000 de lei. 

Bărbatul a refuzat să oprească maşina la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care oamenii legii au tras 6 focuri de avertisment, cel în cauză fiind reţinut după o urmărire de aproximativ 2 km.  Maşina şi ţigările au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar şoferul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi distrugere.

Ieri, în jurul orei 18.00, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control la frontieră de stat, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău – ITPF Sighetu Marmației au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe DN 19 (pe raza localităţii Sarasău), un autoturism marca Seat. Conducătorul auto a ignorat semnalele poliţiştilor de frontieră, demarând în trombă pe o stradă lăturalnică din localitate.

S-a procedat la urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase şi deoarece conducătorul auto a ignorat somaţiile legale prin voce, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical.

După o urmărire de aproximativ 2 km, conducătorul auto a acroşat şi rupt poarta de acces în curtea unui imobil, moment în care şoferul a abandonat maşina, încercând să fugă. Acesta a fost reţinut şi imobilizat de către lucrătorii noştri, fiind identificat în persoana lui Florin I., de 28 ani, domiciliat în localitatea Sighetu Marmaţiei, judet Maramureş.

La cercetarea autoturismului, au fost descoperite şase colete care conţineau 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 27.000 lei.

Bărbatul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi distrugere.

Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul Sectorului PF Sarasău, în vederea continuării cercetărilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More