Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Aurelian Mureșan, lansat oficial în cursa pentru fotoliul de primar la Dej – FOTO/VIDEO

0 60

La sediul Partidului Național Liberal Dej a avut loc azi un eveniment de mare însemnătate pentru mișcarea liberală locală și județeană, în cadrul unei conferințe fiind anunțată oficial lansarea candidaturii viceprimarului Aurelian Mureșan pentru Primăria Dej.

La evenimentul de la sediul PNL Dej au participat, pe lângă membrii organizației locale sau consilieri locali, și președintele PNL Cluj, Marius Nicoară, europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL Cluj-Napoca Dan Tarcea, deputatul Adrian Oros sau secretarul general al PNL Cluj, Zoltan Coroian, dar și președintele PNL Dej, consilierul județean Marius Mânzat, alături de co-președintele Dan Gavrea.

Scopul conferinței de presă pe care am convocat-o astăzi este anunțarea candidaturii Partidului Național Liberal pentru a candida la primăria municipiului Dej. Biroul Politic Local al PNL și Biroul Județean al Partidului Național Liberal a luat decizia ca pentru alegerile la primăria Dej din 2016 candidatul nostru să fie actualul viceprimar, domnul Aurelian Mureșan”, a anunțat în fața celor prezenți consilierul județean Marius Mânzat.

”Aș putea spune că la Dej avem un exemplu de bune practici. Mă bucur foarte mult că aici s-a găsit înțelepciunea necesară, cele două foste partide au demonstrat că au înțeles nevoia unei fuziuni reale, au înțeles ce înseamnă viitorul politic al Partidului Național Liberal, și prin desemnarea domnului Mureșan Aurelian pentru funcția de primar este un prim semn al maturității filialei de aici. Vrem aici la Dej să câștigăm Primăria și nu am niciun fel de emoție, n-am niciun fel de rezervă că domnul viceprimar nu va câștiga primăria municipiului Dej”, a spus co-președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda.

Astăzi am venit să-l anunțăm în mod oficial candidat al Partidului Național Liberal pe domnul Mureșan, viceprimar în funcție, care, cred că nu mai este nevoie să-l prezentăm dejenilor, pentru că face de multă vreme politică. Este un om cu echilibru, un om care a demonstrat că știe să facă și management atât în chestiunile private, cât și în cadrul Primăriei în care activează cu mult succes.

Sunt convins că Aurelian Mureșan este omul de care Dejul are nevoie, este suflul tânăr care trebuie să vină, care să completeze ceea ce s-a făcut până acum, pentru că s-au făcut câteva lucruri și în Dej pornind, e adevărat, tot de pe vremea când Dejul era guvernat de liberali și continuate, dar acum este nevoie să se vină cu proiecte noi, să se vină cu un suflu tânăr. Pe de altă parte să ne gândim și la ceea ce ne arată toate sondajele și anume victoria Partidului Național Liberal în viitoarele alegeri, deci o viitoare guvernare liberală.

Este firesc ca dejenii atunci când se vor duce la vot în primăvară să gândească pragmatic, inclusiv prin această lumină, și anume că un primar liberal va avea mia multă deschidere și mai mult sprijin într-un guvern liberal. Cred că este firesc așa, eu nu pot decât să urez succes lui Aurelian Mureșan în bătălia electorală pe care o va avea și dejenilor, evident, le transmit mesajul de avea înțelepciunea și de a alege schimbarea”, a declarat co-președintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară.

Odată cu desemnarea lui Aurelian Mureșan drept candidat PNL la funcția de primar al municipiului Dej, acesta devine automat și președinte al PNL Dej, după cum arată Hotărârea nr.12 din 11 decembrie a Consiliului Național al PNL, care spune: ”Candidații de primar ai PNL desemnați în urma aplicării procedurilor interne sunt desemnați, începând cu data prezentei decizii, președinți unici ai organizațiilor locale din municipiile reședință de județ, municipiile, orașele respectiv comunele în care candidează”.

Este o mare onoare pentru mine să fiu candidatul desemnat al Partidului Național Liberal pentru funcția de primar al municipiului Dej și, totodată, o mare responsabilitate. Sunt convins că în calitate de primar, alături de colegii mei, voi reuși să transform acest oraș într-un oraș prosper, într-un centru de dezvoltare economică și culturală, în care locurile de muncă să fie bine plătite și copiii noștri să se întoarcă după ce-și fac studiile, după ce-și fac o meserie, să se stabilească aici în orașul nostru, un oraș curat, civilizat și frumos. Am și eu doi copii și țin tare mult la acest lucru.

Am valori apropiate de majoritatea dejenilor. Sunt un om cu picioarele pe pământ, în viața personală mi-am atins obiectivele principale. Am dovedit că pot să adun în juurul meu oameni care sunt interesați de viitorul acestui oraș. Sigur, vremurile sunt schimbătoare, lumea este schimbătoare, noi trebuie să ținem pasul cu aceste transformări și să venim în fața oamenilor, ca dejenilor, cu proiecte și strategii noi de dezvoltare, pe termen mediu și lung, și de aceea doresc ca în perioada imediat următoare să propun dejenilor în dezbatere reală, în dezbateri publice, proiecte și strategii care să fie în acord cu dorințele și așteptările acestora de la administrația publică locală, de la cei care execută, de la cei care administrează banul public, respectiv banii colectați din impozitele și taxele oamenilor. Modernizarea și transparența administrației publice locale vor fi prioritățile mele în viitor” a declarat Aurelian Mureșan, candidatul PNL Dej pentru fotoliul de primar.

Aurelian Mureșan, în vârstă de 46 de ani, este viceprimar al municipiului Dej din anul 2012. De profesie inginer, Aurelian Mureșan s-a alăturat Partidului Național Liberal Dej din anul 2009, de atunci fiind o figură activă și marcantă în acțiunile desfășurate pe plan local și județean de mișcarea politică liberală.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1041036012625832.1073742144.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More