Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Autobuze cu Wi-Fi la Cluj

0 453

Autobuze dotate cu wifi, camere video interior şi exterior, sistem audio de informare a nevăzătorilor aflaţi în staţii, puse în circulaţie la Cluj,

Clujul devine din ce în ce mai deschis către noile tehnologii ale secolului XXI. De joi au fost puse în circulație 15 autobuze dotate cu Wi-Fi, dar și camere video interior și exterior.

”Am pus în circulaţie 15 autobuze articulate de tip Mercedes, de ultimă generaţie, cu motoare Euro 6, cel mai scăzut grad de poluare, au un consum redus de carburant, costul unuia fiind de peste 300.000 de euro. Noile autobuze au 18 metri lungime, sunt dotate cu aer condiţionat, wifi, camere video interior şi exterior, trapă pentru cărucioare rulante, folosite de persoanele cu dizabilităţi, dar şi pentru landouri de bebeluşi.” a declarat Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.

Noutatea și inovația constă în faptul că aceste autobuxe sunt dotate cu un sistem de informare a nevăzătorilor aflați stații.

„În premieră, sunt echipate cu un sistem audio de informare a nevăzătorilor aflaţi în staţii. Este instalat un difuzor audio la exteriorul primei uşi din faţă de unde o voce va anunţa la intrarea în staţie numărul liniei şi direcţia spre care se îndreaptă. În plus, în interior, autobuzele sunt dotate cu panouri care afişează succesiv staţiile de transport în comun”, a declara același Liviu Neag.

Sursă: Mediafax.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More