Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Autoritățile bistrițene luptă pentru a preveni pesta porcină africană

0 61

Mai multe sancțiuni au fost aplicate de către polițiștii bistrițeni în urma unor controale preventive. Un alt scop al acestor verificări a fost prevenția pestei porcine africane.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, la data de 7 august, în intervalul orar 04.00-12.00, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu lucrători din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud au organizat și desfășurat acțiuni, pe Valea Bârgăului, pentru prevenirea apariției pestei porcine africane. De asemenea, scopul acestor acțiuni a fost și prevenirea și combaterea delictelor silvice și a evenimentelor rutiere.

În cadrul acțiunilor efectuate, au fost verificate 8 transporturi de material lemnos și au fost controlate peste 20 de autoturisme. Pentru neregulile constatate au  fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei și a fost confiscată cantitatea de 3,71 m.c. cherestea, în valoare de 2.364 lei.

Totodată, în vederea asigurăriiunui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu poliţiştii de la formaţiunile de profil din tot județul au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, ca urmare a neregulilor constatate ieri, în trafic, polițiștii au aplicat 145 de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G.195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 145.000 lei. Totodată, au fost reținute 21 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More