Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Autorităţile sanitare franceze avertizează că antiinflamatoarele pot agrava COVID-19

0 296

Autorităţile sanitare franceze avertizează că antiinflamatoarele folosite în tratarea COVID-19 pot agrava boala şi că ar trebui administrat paracetamol, nu ibuprofen sau cortizon.

Olivier Véran, ministrul francez al Sănătăţii, care este medic neurolog, a scris sâmbătă pe Twitter: „Administrarea de antiinflamatoare (ibuprofen, cortizon etc) poate fi un factor în agravarea infecţiei. În caz de febră, luaţi paracetamol. Dacă deja luaţi medicamente antiinflamatoare, cereţi sfatul medicului”.

Oficialii din sănătate subliniază că medicamentele antiinflamatoare sunt cunoscute ca fiind un risc pentru cei cu boli infecţioase, pentru că acestea tind să diminueze răspunsul sistemului imunitar al organismului.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că pacienţii ar trebui să aleagă paracetamol pentru că „reduce febra fără a contraataca inflamaţia”.

Jean-Louis Montastruc, şeful departamentului de farmacologie de la un spital din Toulouse, a declarat pentru RTL Radio: „Medicamentele antiinflamatoare cresc riscul complicaţiilor când există febră sau infecţie”.

Véran a spus, în intervenţia sa zilnică, că evoluţia şi răspândirea coronavirusului este „rapidă şi reală”, dar că 98% dintre cei bolnavi au fost vindecaţi. Bilanţul de până acum al Franţei este de 5.000 de cazuri de infectare şi 91 de decese.

Turnul Eiffel, Château de Versailles, Louvre, Musée d’Orsay şi Centre Pompidou se numără între instituţiile franceze care sunt închise. În regiunea Paris, nu mai sunt susţinute slujbe religioase.

Şcolile din ţară au fost închise după cursurile de sâmbătă, astfel că 12,4 milioane de elevi vor sta acasă. Ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a spus că ei vor urma să înveţe online.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More