Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Autoritatile vor rezilierea contractului cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania

0 34

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura, Dan Sova, vrea sa ceara rezilierea contractului cu compania Bechtel pentru Autostrada Transilvania, din cauza ca ar fi nevoie de sume de bani astronomice pentru finalizarea acestui proiect.

„Intentia mea ferma este de a propune companiei Bechtel incetarea completa a relatiilor contractuale cu plata datoriilor acumulate la zi, care se ridica undeva la 50 de milioane de euro, din anul 2012. Am cheltuit 1,3 miliarde de euro, pana in acest moment, si avem singurul tronson functional de la Turda la Gilau de 52 km si inca 40% din tronsonul Suplacu de Barcau – Bors, nefuncţional, pentru ca nu exista nod rutier. Or, sa platesti 1,3 miliarde pentru 52 de km de autostrada, in conditiile in care aceasta autostrada trebuie sa aiba 420 km, fireste ca se ajunge la niste cifre astronomice”, a declarat Dan Sova la Realitatea.

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura spune ca statul roman nu are bani in acest moment pentru continuarea acestui proiect si i se pare o chestiune de bun simt ca sa ceara rezilierea contractului cu Bechtel.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More