Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Autospeciala de intervenție rapidă a Detașamentului de Pompieri Dej a fost predată oficial – FOTO/VIDEO

0 265

Detașamentul de Pompieri Dej are, începând de azi, în dotare o autospecială nouă de intervenție rapidă, marca Volkswagen Amarok, cu care pompierii dejeni pot ajunge până în cele mai puțin accesibil locuri pentru a salva vieți și bunuri.

Autospeciala a fost achiziționată de Primăria Dej, cu fonduri de la bugetul local, și este în valoare de aproximativ 114.000 de euro și întregește dotările pompierilor dejeni, în ceea ce privește echipamentele pentru reacția rapidă la incendii, descarcerări, salvări de la înălțime, ș.a.

”Caracteristicile autospecialei aduc un real aport pentru intervențiile ce vor fi desfășurate de pompierii dejeni prin asigurarea unui acces mai rapid în trafic către zonele solicitate, gestionarea  intervențiilor de o amploare scăzută cu un timp mai scurt de răspuns și consum redus de carburanți, acces mai facil pe străzile înguste sau căile rutiere mai greu accesibile”, precizează ISU Cluj într-un comunicat de presă.

La ceremonia de azi de la sediul Detașamentului de Pompieri Dej a participat și primarul Costan Morar, care a declarat: ”Mă bucur că azi suntem împreună la predarea autospecialei Volkswagen pentru Detașamentul de Pompieri Dej, autospecială de intervenție atât de necesară nouă și zonei noastre pentru că sunt zone cu străzi înguste, sunt zone unde nu avem accesibilitate cu autospecialele de gabarit mare și a fost o discuție între mine și inspectorul șef pentru a găsit această soluție de dotare a detașamentului dumneavoastră cu această autospecială. Am făcut aceste eforturi și mă bucur că am reușit să distribui din bugetul local o sumă de 500.000 de lei, care va fi achitată integral în următoarele luni de zile.

”Mulțumim Consiliului Local al Municipiului Dej pentru această achiziție făcută, faptul că a donat această mașină subunității noastre. Vreau să asigur comunitatea dejeană că vor avea tot sprijinul nostru, timpul de răspuns la intervenție va fi mai scurt, astfel încât gestionarea, intervenția și misiunile pe care le vom executa vor fi mai sigure. Sigur că această mașină ne oferă o responsabilitate mai mare fapt pentru care comunitatea dejeană se va simți începând de azi 1 noiembrie 2016 mai în siguranță având în dotare această mașină în subunitatea noastră”, a declarat Ovidiu Rad, comandantul Detașamentului de Pompieri Dej.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1270213976374700.1073742327.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More