Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Autospecială pentru victime multiple şi container de antrenament, intrate în dotarea pompierilor sălăjeni

0 617

Un container de antrenament pentru salvarea victimelor şi o autospecială de transport persoane şi victime multiple, intrate recent în dotarea pompierilor din Sălaj, au fost prezentate, marţi, în cadrul unui exerciţiu desfăşurat pe platoul de pregătire al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj.

Potrivit prezentării realizate de reprezentanţii ISU Sălaj, containerul de pregătire este unul din cele mai moderne din ţară şi este destinat antrenamentului personalului operativ în domeniul căutării, identificării şi salvării victimelor surprinse de incendiu.

Cu o valoare totală de circa 850.000 de lei, containerul a fost achiziţionat cu sprijinul Consiliului Judeţean Sălaj.

În acest container se pot simula fumul, temperaturile ridicate şi focul, prin intermediul unor lumini intermitente. El conţine mai multe cuşti metalice, ce permit configurarea unor spaţii înguste, treceri cu diferenţă de nivel şi obstacole, astfel încât să pună la încercare capacitatea de orientare şi abilităţile motrice ale salvatorului.

Autospeciala de transport personal şi victime multiple are o capacitate maximă de transport a 11 persoane, respectiv şase persoane în cazul transportului medicalizat al victimelor. Autospeciala a fost achiziţionată printr-un proiect cu finanţare europeană, valoarea ei fiind de aproape un milion de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More