Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Autoturisme distruse, acoperişuri smulse de vânt şi copaci doborâţi la pământ

0 145

furtunaDeva

Şapte acoperişuri de bloc smulse de vânt, 11 autoturisme avariate şi 15 copaci doborâţi la pământ sunt efectele furtunii puternice care s-a abătut luni după-amiază asupra părţii de nord-vest a municipiului Deva, potrivit bilanţului întocmit de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara .

Un acoperiş din tablă a fost purtat de vijelie, prin aer, pe o distanţă de 60 de metri, după care s-a izbit de faţada unui bloc. Alte 16 balcoane, de la mai multe blocuri de locuinţe, au fost avariate după ce au fost lovite de resturile acoperişurilor luate de vânt.

„Furtuna a afectat cartierele situate în nord-vestul municipiului Deva producând efecte negative pe străzile Minerului, Mihai Eminescu, Bejan, Nicolae Bălcescu, Scărişoara, 22 Decembrie, precum şi pe aleile Crişului, Armatei şi Corvinului. Din fericire, în timpul furtunii nicio persoană nu a fost rănită”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, căpitan Anemona Doda.

În operaţiunile de îndepărtare a efectelor produse de furtună au fost implicate patru echipaje de pompieri de la Detaşamentul din Deva şi alte patru echipe de la Primăria Deva.

Echipele de intervenţie au folosit motofierăstraie şi utilaje pentru degajarea copacilor de pe carosabil şi a celor căzuţi pe autoturisme. De asemenea, pompierii au muncit la îndepărtarea tablei şi materialului lemnos rămase după prăbuşirea acoperişurilor de pe blocuri.

AGERPRES

foto: Adevarul.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More