Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Autotutilitară care transporta 3.060 de kilograme de acumulatori auto uzaţi depistată la Dej

0 48

incendiu Dej strada Tiblesului politie

Peste 3.000 kilograme de acumulatori auto uzaţi, din plumb, transportaţi ilegal, au fost confiscaţi de poliţiştii clujeni, în urma unui control în trafic.

La data de 4 noiembrie, ora 12:10, poliţiştii din cadrul I.P.J. Cluj – Poliţia municipiului Dej, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea transportului şi a comerţului ilegal de mărfuri. Totodată, s-a vizat combaterea abaterilor rutiere, cauze generatoare a accidentelor rutiere.

În acest context, poliţiştii de ordine publică au depistat, pe strada Ion Pop Reteganu, din Dej, o autoutilitară cu care se transportau 3060 kilograme de  acumulatori auto uzaţi.

Conducătorul auto, din judeţul Vrancea, nu deţinea acte de provenienţă şi autorizaţie de mediu pentru marfa găsită asupra sa.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amenda de 15.000 lei, conform H.G. 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României.

În baza prevederilor O.G. 2/2001, s-a dispus confiscarea celor aproximativ 3060 kilograme acumulatori auto, din plumb, în cuantum de circa 9.200 lei.

De asemenea, în conformitate cu prevederile H.G. 1061/2008, s-a luat măsura indisponibilizării autoutilitarei cu care s-a efectuat transportul, în valoare de aproximativ 10.000 lei.

Poliţiştii continuă acţiunile pentru a preveni şi combate comiterea de fapte ilicite.

Foto: Arhiva Someseanul.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More