Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Autoutilitare confiscate în urma unui control – FOTO

0 1.983

Un control efectuat de către Poliție s-a lăsat cu sancțiuni în valoare de 10.000 de lei și confiscarea a două autoutilitare.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj, au acționat, în perioada 20 – 21 august a.c., pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din domeniul silvic referitoare la tăierea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase, anunță IPJ Cluj.

Acțiunile s-au derulat pe raza localităților Râșca, Mănăstireni, Călățele și Huedin. În urma acestora, pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni în valoare de 10.000 de lei, au fost confiscate 2 autovehicule și material lemnos în valoare de peste 7.000 de lei.

Astfel, pe raza comunei Mănăstireni, polițiștii au oprit în trafic două autocamioane, încărcate cu diverse cantități de material lemnos, conduse de bărbați din Râșca și Huedin. Polițiștii au verificat volumul, specia și sortimentul de cherestea transportată și au constatat diferențe în ceea ce privește volumul de masă lemnoasă transportat și cel înscris în avizele de însoțire prezentate. Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional, iar materialul lemnos transportat fără documente legale și cele două autoutilitare au fost confiscate.

Polițiștii au continuat cercetările și au stabilit că avizele de însoțire secundare ale mărfii prezentate de cei conducători auto au fost emise de către reprezentantul unei societăți comerciale cu sediul în județul Alba, în scopul  creării unei proveniențe fictive a materialelor lemnoase. Prin urmare, polițiștii s-au sesizat din oficiu  cu privire la comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prevăzută de Codul penal.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru protejarea fondului forestier.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More