Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Autovehicul românesc, electric 100%, lansat la Cluj-Napoca – FOTO

0 109

Macheta autovehicului electric low-cost, produs şi conceput în România, a fost dezvăluită la Cluj-Napoca. Maşina Go4two ar urma să fie produsă în uzinele Dacia din Piteşti.

În cadrul festivalului de arte digitale Clujotronic, organizat de Institutul Francez şi Centrul Cultural German, Ştefan Breban de la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN) a prezentat macheta unui vehicul care ar urma să se numească Go4two şi să coste circa 5.000 euro, transmite money.ro.

Maşina este prevăzută cu trei roţi si va fi propulsată de un motor electric. Vor fi două versiuni ale maşinii. Prima va rula cu o viteză maximă de 45 km/h şi este prevăzută să circule doar în oraş. A doua versiune va atinge 80 km/h. Încărcarea bateriei va dura între 15 minute şi trei ore.

„Am lansat în premieră mondială macheta primei maşini electrice low-cost, produsă şi concepută în România şi care a fost complet dezvoltată aici. Tot aici în ţară vrem să o producem. Macheta este din fibră de carbon şi cântăreşte 150 de kilograme, am încercat să fie cât mai uşoară”, a declarat Ştefan Breban.

Ştefan Breban a precizat că speră ca prototipul maşinii să fie funcţional până la sfârşitul acestui an. Henri Jonckheere, directorul belgian al unei firme de IT din Cluj-Napoca, a declarat că totul este produs în România, de la design, la caroserie, la baterii şi motor.

„Este o maşină pentru două persoane care va putea fi parcată şi perpendicular, va avea o autonomie de 100 de kilometri, iar cu o baterie suplimentară autonomia va creşte la 200 de kilometric”, a menţionat Henri Jonckheere.

Producţia de serie a maşinii ar putea începe in primăvara anului viitor, la Piteşti.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More