Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Avertisment ANAF: Fraudă mascată sub forma unui sondaj de opinie derulat de Fisc

0 58

anaf_071_79861800

După ce mai mulţi contribuabili au sesizat agenţia că le-au fost cerute informaţii confidenţiale printr-un sondaj telefonic atribuit Fiscului, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) atrage atenția asupra posibilității unei tentative de fraudă.

Potrivit ANAF, în acestă perioadă Fiscul efectuează „un singur sondaj de opinie, derulat telefonic, care NU cuprinde întrebări referitoare la date ale contribuabililor legate de conturi bancare, carduri asociate conturilor deschise sau de cuantumul datoriilor la bugetul de stat”.

Sondajul efectuat de Agenţie are ca obiectiv evaluarea efectelor și rezultatelor campaniei media care se află în desfășurare, iar singurele întrebări din chestionar care vizează detalii legate de anul de înfiinţare, codul CAEN, numărul mediu de angajaţi, cifra de afaceri, în ce localitate şi judeţ se află sediul firmei şi ce fel de contribuabil este (mare, mijlociu, mic).

„Întrucât asupra acestei situații există suspiciunea unei tentative de fraudă, vă rugăm să acordați o atenție deosebită în cazul în care primiți solicitări de natura celor de mai sus și vă asigurăm că vom lua toate măsurile necesare în vederea depistării persoanelor vinovate”, se precizează în comunicatul ANAF.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More