Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Avertisment ANPC: Atenţie ce produse achiziţionaţi pentru cadourile de sărbători. Atenție, mai ales, la originea cadourilor

0 284

A sosit luna cadourilor, iar cei mai mulţi dintre noi oferim daruri celor apropiaţi. De o atenţie deosebită, în această perioadă, se bucură copiii. Autorităţile recomandă vigilenţă în alegerea jucăriilor pentru a evita anumite neplăceri sau chiar tragedii.

Dulciurile şi jucăriile sunt cele mai dorite daruri de Moş Nicolae şi Moş Crăciun, dar atenţie ce produse achiziţionaţi! Este mesajul directorului Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Trebuie să fim atenţi în mod special de unde cumpărăm aceste cadouri. 

Astfel, este indicat să alegeţi întotdeauna jucării potrivite pentru vârsta copilului, capacităţile şi aptitudinile sale. Este recomandată, de asemenea, achiziționarea produselor doar din magazine şi/sau raioane specializate, dar şi păstrarea bonului fiscal pentru a putea proba și reclama anumite probleme de calitate sau siguranţă, ulterior.

Autorităţile mai atrag atenția și asupra dulciurilor și recomandă achiziţionarea lor din locurile autorizate. Mai mult decât atât, înaintea de a cumpăra orice produse trebuie verificata perioada de valabilitate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More