Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Avertisment DSP Maramureș în ceea ce privește infecția cu Trichineloza

0 323

Direcția de Sănătate Maramureș a emis un avertisment în ceea ce privește carnea de porc comercializată în această perioadă a anului. DSP atenționează cetățenii asupra pericolului reprezentant de Trichineloză.

Direcția de Sănătate Maramureș atrage atenția cetățenilor asupra cărnii de porc comercializate în această perioadă a anului. Cumpărătorii trebuie să fie atenți din ce loc își achiziționează carnea de porc pentru a evita contractarea bolii provocate de Trichineloză.

Trichineloza, răspândită în întreaga lume, este o boală determinată de un vierme, Trichinella spiralis, care ajunge în organismul uman în urma consumului de carne contaminata. Procedeele de sărare, afumare sau uscare a cărnii nu distrug larvele. Omul se infectează prin consum de carne de porc, în principal, dar şi de cal, nutrie sau vânat (mistreţ, urs), ce conţine larve vii sau chisturi viabile.

„În cazul apariţiei de simptome digestive sau oculare după consumul de carne de porc sau vânat contaminata, vă recomandăm să vă prezentaţi de urgenţă la medicul de familie”, au transmis cei de la DSP.

De asemenea, autorităţile sanitare fac o serie de recomandări pentru populaţie: – să controleze carnea de porc sacrificat în gospodăria proprie sau de vânat, în centrele autorizate ale autoritaţilor sanitar-veterinare şi să respecte recomandările acestora; – să achiziţioneze carne doar din centre comerciale specializate, care pun în vânzare numai produse avizate sanitar-veterinar; – să renunţe la obiceiuri culinare riscante: consum de carne sau preparate din carne crudă sau insuficient prelucrată termic. „Nu cumpăraţi carne de porc neavizată sanitar-veterinar! Nu cumpăraţi carne de porc de la comercianţi care vând «pe marginea drumului!»”, se mai arată în document.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More