Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Avertisment Google cu privire la două aplicații Android: „Fură datele conturilor bancare”

0 1.607

Utilizatorii de telefoane cu sisteme de tip Android au fost îndemnați de Google să șteargă două aplicații, din cauza programelor malware care ar putea afecta mii de oameni. Cele două programe fură datele din conturile bancare ale oricărei persoane care le instalează.

SharkBot este un virus care afectează sistemele bancare și care a fost descoperit pentru prima dată în 2018. Acesta vizează aplicațiile de criptomonede de unde fură datele personale și de conectare ale utilizatorilor. Acest lucru a permis hackerilor să se folosească de conturile victimelor.

Programul malware a reapărut pe Google Play la începutul acestei săptămâni, iar utilizatorii au fost avertizați să șteargă din telefon două aplicații care au fost corupte de hakeri și care fură datele în momentul în care acestea au fost instalate. Cele două aplicații se numesc Mister Phone Cleaner și Kylhavy Mobile Security și s-au dovedit că ambele sunt corupte de hakeri, potrivit experților în software de la Fox-IT, care au făcut descoperirea.

Hakerii pot acționa asupra conturilor doar în momentul în care aplicațiile au fost instalate în telefon

Oricine are ambele aplicații instalate pe dispozitivele lor a fost îndemnat să le ștergă imediat. Google a interzis deja atât Mister Phone Cleaner, cât și Kylhavy Mobile Security din Google Store, dar persoanele care au deja aplicațiile descărcate ar putea deveni vicimele unui atac cibernetic.

Folosind Sharkbot, escrocii pot ocoli toate acreditările stricte de securitate ale Google, pot fura bani din conturile bancare online ale utilizatorilor Android și pot crea adrese de conectare false pentru ca hackerii să fure numele de utilizator și parolele.

„Această nouă versiune cere victimei să instaleze malware-ul ca o actualizare falsă pentru pentru ca antivirusul să funcționeze cum trebuie. Am găsit două aplicații SharkbotDopper active în Google Play Store, cu 10.000 și 50.000 de instalări, fiecare dintre ele. Pe 22 august 2022, echipa Threat Intelligence a Fox-IT a găsit un nou eșantion Sharkbot încercând să saboteze serverele de comandă și control menționate anterior. Această versiune Sharkbot a introdus o nou caracteristică pentru a fura datele de la victime care se înregistrează în contul lor bancar”, a declarat Alberto Segura, de la Fox-IT.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More