Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Avertisment: Nu înotaţi în zonele neamenajate!

0 235

someseanul-Adolescenta-inecata-Somes-pompieri

Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa face un apel populaţiei să evite scăldatul în zonele neamenajate. Zonele naturale amenajate pentru îmbăiere, definite şi identificate prin legislaţia în vigoare, reprezintă întinderi de apă în care se practică îmbăierea sau înotul, precum şi porţiunea de teren învecinată acestora. 

Astfel, zonele de îmbăiere declarate la nivel naţional în momentul actual sunt cantonate numai pe litoralul românesc. De asemenea, legislaţia specifică posibilitatea existenţei zonelor naturale pentru îmbăiere, utilizate conform tradiţiei şi în funcţie de condiţiile climatice existente local, de către un număr mai mare de 150 de persoane pe zi în timpul sezonului de îmbăiere.

Aceste zone sunt identificate doar de către autoritatea de sănătate publică teritorială şi amenajate numai în condiţiile autorizării sanitare, prin parcurgerea procedurii de evaluare. Până în prezent, în spaţiul hidrografic Someş-Tisa nu au fost desemnate astfel de zone.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More