Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Avertisment: Tunelurile care ar dezinfecta de coronavirus pot dăuna sănătății

0 663

La intrarea în magazinele mari, în stațiile de autobuz și în zonele aglomerate au apărut tuneluri dezinfectante. Oamenii sunt încurajați să treacă prin ele cu promisiunea că substanțele cu care sunt stropiți vor anihila coronavirusul. Doar că autoritățile s-au sesizat și atrag atenția nu doar că acest filtru ar fi complet inutil în lupta cu COVID-19, ar putea fi chiar dăunător.

Tunelurile dezinfectante au devenit foarte populare în majoritatea zonelor afectate de epidemia de coronavirus. Au fost amplasate în mai multe orașe, în special unde există trafic pietonal intens.

Așa că oamenii pășesc cu încredere prin ele convinși că vor elimina coronavirusul de pe piele, haine și bagaje.

Și totuși, sunt periculoase, spun experții din domeniul sanitar. Substanțele folosite sunt pe bază de clor. Chiar și diluate puternic, pot provoca iritații la nivelul ochilor, căilor respiratorii și pielii.

S-a ajuns acum ca în România, conform relatărilor de presă, să existe zeci de astfel de tuneluri, în aproape toate regiunile țării.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More