Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Avertismentul meteorologilor: Urmează cea mai grea iarnă din ultimii ani

0 734

Meteorologii avertizează că iarna care urmează va fi una dintre cele mai grele din ultimii ani, atât în țară, cât și în Europa.

Specialiștii spun că vom avea parte de episoade severe de ger, viscol și ninsori abundente, iar temperaturile vor scădea cu mult sub pragul înghețului.

Teoriile sunt confirmate și de specialiștii de la National Oceanic and Atmospheric Administration din Statele Unite, care spun că au identificat recent un fenomen meteorologic, numit La Nina, ce va aduce în Europa cantități mari de zăpadă și cele mai scăzute temperaturi din ultimii 5 ani.

Cea mai grea iarnă din istoria României a fost în anul 1954 când în dată de 3 februarie, în doar 24 de ore, au avut loc depuneri de zăpadă de 115.9l/mp.

În aceeași perioada la Călărași stratul de zăpadă a atins 1.73 metri, iar sud-estul și estul țării troienele aveau înălțimea între 2 și 5 metri.

Situaţia a fost îngreunată la momentul respectiv și de vântul puternic, rafalele atingeau viteză de până la 130 km/h.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More