Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Avertismentul poliției pentru cei care ies la grătare: Nu mai mult de 6 persoane

0 938

Pandemia a dat viața tuturor peste cap, iar reuniunile de familie sau cele cu prietenii au fost serios afectate. Ceea ce odinioară era o normalitate, ieșirea la iarbă verde și la grătare, acum este un risc major.

Se apropie minivacanța de 1 Mai, cea care în anii trecuți scotea românii din case la grătare și la iarbă verde. Dacă vremea permitea asta, familii întregi se adunau să sărbătorească Ziua Muncii, să petreacă alături de rude și prieteni câteva ore în natură.

Anul trecut a fost interzisă orice astfel de activitate, însă în acest an oamenii legii spun că se pot organiza asemenea evenimente, dar cu respectarea unor reguli stricte.

Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei: “Ne așteptăm ca săptămâna viitoare cetățenii să meargă să facă grătare. Astfel, îi avertizăm că nu au dreptul să formeze grupuri mai mari de 6 persoane dacă aparțin din familii diferite. Aceștia riscă o amendă de la 500 la 2500 de lei.”

Masca se poartă corect atât pe nas, cât și pe gură, atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise. Ceea ce înseamnă că și la o ieșire la pădure, la iarbă verde, aveți obligația să purtați mască. Însă dacă sunteți prinși pe picior greșit, trebuie să știți că polițiștii merg în primul rând pe prevenție și este posibil să scăpați doar cu un avertisment.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More