Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Avertizare nowcasting de vreme severă în Bistrița și Maramureș

0 325

vijelie furtuna ploaie torentiala

Meteorologii au emis în această după-amiază o avertizare COD GALBEN de vreme rea, valabilă în următoarele ore pentru mai multe localități din județele Bistrița-Năsăud și Maramureș.

Astfel, între orele 17:00 și 18:30, în zona de nord-vest a judetului Bistrița-Năsăud, îndeosebi în zona localităților: Rebra, Parva, Telciu, Târlișua, Spermezeu, Zagra, Salva, Coșbuc, se vor semnala : frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii, cantități de apă ce vor depăși local 20-25 l/mp,intensificări de scurtă durată ale vântului.

Între orele 16:30 și 18:00, în zona de munte a județului Maramureș, îndeosebi în zona localităților: Bogdan Vodă, Rozavlea, Strâmtura, Bârsana, Vadu Izei, Rona de Sus, se vor semnala: frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii, cantități de apă ce vor depăși local 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ca urmare a avertizărilor emise de meteorologi, și hidrologii au emis azi o avertizare cu privire la pericolul de inundații în zona bazinelor Vișeu, Iza și Someșul Mare.

”Ca urmare a precipitațiilor cu caracter torențial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informațiilor radar și a precipitațiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de niveluri și debite cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe unele râuri mici din bazinele: Vișeu şi Iza din județul Maramureș şi bazinul superior al Someșului Mare, județul Bistrița Năsăud”, anunţă Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More