Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Avertizare Salvamont Maramureș: urme de urs pe traseul turistic din Pietrosul Rodnei

0 175

Salvamont Maramureș a transmis marți după-amiază o avertizare pentru cei care se aventurează pe traseul turistic din zona Pietrosul Rodnei, unde au fost observate urme proaspete de urs.

Salvamont Maramures informeaza despre aparitia ursului pe traseul turistic – care urca de la Manastirea Pietroasa spre statia meteo Iezer din Pietrosul Rodnei. Imaginile de mai jos au fost facute în urma cu aproximativ 3 ore. Va recomandăm prudență în cazul parcurgerii traseelor turistice din M-tii Rodnei si M-tii Maramureșului.

Deocamdată este semnalată prezența animalului doar in zona mai sus amintită dar, după cum se știe, urșii pot străbate kilometri întregi în căutarea hranei.

Recomandările specialiștilor în cazul în care sesizați prezența urșilor :

-nu intrați în panică

-nu faceți zgomote stridente în ideea de a speria animalul, s-ar putea ca acestea să fie percepute ca o amenințare, de unde și un posibil atac.

-îndepărtați-vă în direcția opusă, retrageți-vă ordonat în cazul grupurilor.

-anunțați prezența animalului la 112 sau Dispecerat Național Salvamont 0(SALVAMONT)-0725826668.

– în timpul drumețiilor țineți grupul compact, păstrați permanent o conversație, pentru a vă face auzită prezența, nu părăsiți traseele turistice.

– obțineți informații despre zonă și traseele pe care doriți să le parcurgeți de la Dispeceratul Național Salvamont 0(SALVAMONT)-072582666.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More