Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Avertizarea meteorologilor: urmează încă două săptămâni de caniculă

0 57

cod galben canicula

Vremea caniculară va domina întreaga ţară în următoarele zile, în timp ce intervalul 27 iulie-2 august temperaturile vor scădea cu doar 2-3 grade. Ploile nu vor reuşi să răcorească atmosfera, deoarece vor fi unele de scurtă durată şi vor avea caracter de furtuni.

În Transilvania, după o ușoară răcorire a vremii în primele două zile ale prognozei, vremea va redeveni călduroasă în intervalul 22-26 iulie, când se vor atinge din nou valori medii ale temepraturilor maxime de 33…34 de grade. Dupa 27 iulie, regimul termic va scădea ușor, spre medii termice situate între 30 și 32 de grade, ce se vor menţine până la finalul celor două săptămâni de prognoză. Media temperaturilor minime nocturne va scădea spre 14 grade pe 22 iulie, pentru ca apoi, până la sfârșitul intervalului de prognoză, să se menţină relativ constantă, în jurul a 14…15 grade.

După prima zi în care vor fi averse pe arii extinse, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă și doar între 26 și 28 iulie sunt prognozate din nou ploi pe arii mai extinse, posibil însemnate cantitativ pe 28 iulie.

În Maramureș, în primele zile, temperaturile maxime vor fi în creștere, de la o medie de 30 de grade pe 21 iulie, până la 35…36 de grade în intervalul 23-25 iulie. Apoi temperaturile vor scădea, spre 29…30 de grade pe 28 și 29 iulie, pentru ca în intervalul 30 iulie – 2 august să se situeze, în medie, la valori de 31…32 de grade. Temperaturile minime vor scădea la începutul intervalului de prognoză, atingând valorea medie de 15 grade pe 22 iulie, apoi se vor încadra,
în general, între 15 și 17 grade, până la sfârșitul perioadei de prognoză.

Manifestările de instabilitate atmosferică vor fi mai frecvente în prima zi a intervalului și, din nou, în perioada 26-28 iulie, când aversele pot fi mai însemnate cantitativ.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More