Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Avocaţi din şapte ţări diferite construiesc pe şantierul Habitat for Humanity Cluj

0 123

avocati santier chinteni

Habitat for Humanity Cluj găzduieşte în săptămâna 18 – 24 august o echipă de 13 avocaţi din toate colţurile Europei. Ei sunt aici pentru a ajuta la construcţia celei de-a şasea comunităţi Habitat din Cluj, aflată în Chinteni.

Tinerii avocaţi, provenind din 7 ţări diferite, au în comun faptul că firma de avocatură la care lucrează în ţara natală colaborează cu aceeaşi firmă din Marea Britanie, Addleshaw Goddard. Ei au făcut o pauză din a oferi consultanţă legală companiilor în contexte naţionale şi internaţionale şi au venit la Cluj pentru a voluntaria la construcţia a patru case Habitat. Astfel, ei contribuie la o cauză nobilă: ajută patru familii care au nevoie urgentă de locuinţe decente şi accesibile. Echipa a lucrat în mare parte la turnarea stâlpilor de susţinere şi a centurilor. “Cel mai mult mi-a plăcut când am turnat betonul. Eram vreo 10 oameni, de la mixarea betonului la urcarea găleţilor la etaj şi turnarea în cofrajul pentru stâlp, care ne-am format într-un lanţ de oameni care lucrau împreună. A fost un sentiment foarte bun, să văd cum funcţiona ce făceam împreună”, povesteşte David Wigg, un avocat din Leeds, Marea Britanie.

Chiar şi în contextul muncii grele de construcţie, echipa nu pierde din vedere scopul vizitei lor la Cluj. Membrii echipei ştiu că ceea ce fac va avea un impact pozitiv pentru familiile beneficiare Habitat şi le va schimba vieţile în bine. “Ca şi avocaţi care practică drept civil şi comercial, lucrăm cu persoane şi companii care au o situaţie financiară foarte bună, şi cumva uităm că există oameni săraci care au nevoie de ajutor, pentru că nu mai sunt aşa aproape de noi. Cred că e important să ne facem timp să ajutăm şi pe alţii”, declară Elisa Grugnetti.

Echipa de 13 avocaţi ajută la construcţia celei de-a șasea comunități Habitat din Cluj aflată în Chinteni. Patru familii în nevoie urgentă de locuință se vor putea bucura de un nou cămin într-una din cele patru case construite de Habitat for Humanity Cluj. Organizația plănuiește să finalizeze lucrările de construcție din Chinteni până la sfârșitul anului, cu ajutorul echipelor de voluntari locali și internaționali.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More