Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Azi este ultima zi în care cei din diaspora se pot înscrie pentru votul prin corespondență

0 144

Azi este ultima zi în care românii plecați în străinătate se pot înscrie pentru votul electronic și prin corespondență.

Azi, 11 septembrie 2019, este ultima zi în care românii din străinătate se pot înscrie pentru votul prin corespondență. Alegătorii aflați în alte țări, alegători ce își doresc să voteze la alegerile prezidențiale din noiembrie, se pot înregistra ca alegători în străinătate, prin intermediul unui formular on-line, până cel mai târziu la data de 11 Septembrie 2019, ora 23:59:59, scriu cei de la Digi 24. Cetățenii români din diaspora se pot înscrie pentru acest tip de vot accesând portalul www.votstrainatate.ro .

Totodată se pare că Guvernul ar putea adopta, joi, o ordonanță de urgență, pentru extinderea termenului de înscriere la vot al românilor din străinătate, de la 11 la 15 septembrie, au declarat surse guvernamentale pentru Mediafax. Legislația electorală s-ar modifica astfel încât „la alegerile pentru Președintele României din anul 2019 (…) termenul de înregistrare ca alegător în străinătate se împlinește la data de 15 septembrie 2019”.

Tot până pe 15 septembrie se va prelungi și termenul de înregistrare ca alegător prin corespondență. Potrivit expunerii de motive, ordonanța de urgență vine în contextul evitării repetării incidentelor grave produse la secţiile de votare din străinătate la scrutinele din 26 mai 2019.

Un alt scop al actului normativ este acela al constatării că termenul prevăzut în prezent de înscriere la vot al românilor din Diaspora este insuficient.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More