Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Azi incepe evaluarea pentru elevii de clasa a VI-a

0 38

school exam

Astazi are loc testarea elevilor de clasa a VI-a in cadrul programului pilot de evaluare de la finalul anului de studiului ce urmeaza sa devina nationala de anul viitor.

Cateva mii de elevi din intreaga tara vor fi testati la limba romana, matematica si stiinte, notele nefiind trecute in catalog. Testele pe care le vor da acestia contin, conform metodologiei, doua sectiuni corespunzatoare probelor transdisciplinare evaluate: limba si comunicare, respectiv matematica si stiinte. Dificultatea testelor va fi medie, iar durata cumulata a secventelor de evaluare nu va depasi un total de 120 de minute.

Evaluarea elevilor de clasele a II-a, a IV-a si a VI-a este, anul acesta, in stadiul de pilot. Potrivit Ministerului Educatiei, evaluarea va deveni nationala incepand de anul viitor.

In perioada 17-19 iunie, va avea loc inscrierea la evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a. Candidatii vor sustine probele scrise in 25 iunie la limba si literatura romana, in 26 iunie la limba si literatura materna si in 27 iunie la matematica.

Rezultatele evaluarilor vor fi afisate in 29 iunie, pana la ora 16.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 16.00 si 20.00. In perioada 30 iunie – 2 iulie vor fi solutionate contestatiile, iar in 3 iulie vor fi afisate rezultatele finale, notele urmand sa conteze la admiterea in liceu.

Si la evaluarea nationala din 2013, elevii de clasa a VIII-a vor fi supravegheati in salile de examen cu camere video. Elevii din clasa a VIII-a participanti la loturile de pregatire pentru olimpiadele internationale vor sustine probele dupa un calendar special, in perioada 4-6 iunie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More