Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Azi se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2013 – ACTUALIZARE

0 62

school exam

Absolvenții de clasa a VIII-a au dat săptămâna trecută examenul de Capacitate la Română (25 iunie), la Limba Maternă (26 iunie), iar pe 27 iunie au dat proba la Matematică.

Rezultatele s-au afișat astăzi, la avizierele din şcoli, până la ora 16.00. Imediat începe procedura de depunere a contestațiilor pentru elevii care nu sunt mulţumiţi de note. Contestațiile se depun tot astăzi între orele 16.00 – 22.00.

Rezultatele finale de la examenul de Evaluare Naţională 2013 (Capacitate 2013) se vor afişa la avizierele şcolilor în data de 3 iulie, urmând ca listele complete, cu notele şi ierarhia elevilor la nivel naţional să fie publicate pe 4 iulie, pe site-ul Ministerului Educaţiei dedicat admiterii la liceu: admitere.edu.ro.

Cum se face admiterea la liceu

Completarea fişelor pentru repartizarea computerizată are loc în perioada 5-9 iulie. Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor. Elevii sunt sfătuiți ca pe primele locuri să scrie codurile liceelor unde îşi doresc cel mai mult să intre, în continuare se treacă opţiunile de liceu unde le-ar plăcea să intre şi să încheie cu ultimele opţiuni, să fie siguri că intră la un liceu.

Verificarea fişelor editate de calculator şi corectarea greşelilor are loc în perioada 6-10 iulie, repartizarea computerizată se va face pe 16 iulie, iar afişarea rezultatelor, pe 17 iulie.

Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie. Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere si este repartizat acolo.

În perioada 15 – 25 iulie, absolvenţii de gimnaziu trebuie să depună dosarele de înscriere la liceele unde au fost admişi. Dosarele vor cuprinde:
– Cererea de înscriere
– Cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată
– Adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională
– Foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale)
– Fişa medicală

Dacă se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la nici un liceu, pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el, atunci elevul respectiv ramâne nerepartizat.

În metodologia de admitere la liceu scrie că în astfel de cazuri sau în situaţia în care există candidaţi cărora nu li se poate calcula media de admitere, întrucât nu au participat la Evaluarea Naţională, aceştia vor fi repartizaţi de inspectoratele şcolare în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a gimnaziului. Repartizarea se va face în perioada 1-7 septembrie, după repartizarea celorlalţi candidaţi.

REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 Bistriţa-Năsăud

REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 Cluj

REZULTATE EVALUAREA NATIONALĂ 2013 Maramureş

REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 Sălaj

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More