Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

BAC 2013: Elevii care au obţinut media 10 vor primi câte 3.000 de lei

0 43

BACafisare

Elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat din acest an vor primi câte 3.000 de lei, în baza unei hotărâri aprobate, astăzi, de Guvern, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu.

Surse guvernamentale au declarat, miercuri dimineaţa, pentru MEDIAFAX că Guvernul vrea să îi premieze pe elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat din acest an, o decizie în acest sens urmând să fie luată în şedinţa de miercuri a Executivului.

„Guvernul a pregătit deja o hotărâre în vederea premierii elevilor care au obţinut media 10 la bacalaureat, iar actul normativ a fost inclus pe agenda şedinţei de miercuri”, au declarat sursele.

Ulterior, la începutul şedinţei de guvern, subiectul a fost discutat de premierul Victor Ponta cu ministrul Educaţiei.

„Înţeleg că, astăzi, o să adoptăm un act prin care puteţi să-i premiaţi pe cei care au luat 10 la Bac. Eu înţeleg că am vorbit de cei care au copiat şi e bine că-i sancţionăm şi îi pedepsim, dar pe cât posibil să vorbim şi de cei care au luat nota zece”, a spus Ponta.

Ministrul a arătat că, din datele sale, un număr de 124 elevi au obţinut media 10 la bacalaureat, fiind încă în analiză şi unele contestaţii, numărul final de beneficiari urmând să se situeze la în jur de 130 tineri.

Citeşte şi: Elevii de 10 ai Clujului, premiaţi de Consiliul Judeţean

Vă reamintim, Andrada Terpe de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Dej este unul dintre absolvenţii care au obţinut 10 pe linie la bacalaureat. Pentru notele obţinute aceasta va fi premiată atât de primăria Dej, cât şi de Consiliul Judeţean Cluj.

O elevă din Dej a obţinut media 10 la bacalaureat

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More