Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

BAC-ul luat din nou în pumnii reformei

0 219

Ecaterina Andronescu se gândește la o nouă reformă a examenelor naționale. Ținta principală este chiar examenul de Bacalaureat.

Examenul de Bacalaureat este din nou lovit de ideea de reformă. Ecaterina Andronescu vrea introducerea unui nou tip de BAC, care să le dea acces elevilor la şcolile postliceale, scriu cei de la Capital. Tot în ceea ce privește marea problemă a examenelor naționale, aceasta a anunţat că nu renunţă la repartizarea computerizată a elevilor la liceu, deși acest joc aleatoriu cu destinele unor tineri este unul periculos.

Revenind la ideea de reformă a examenului maturității și a sistemului de învățământ liceal, doamna Andronescu revine la ideea de evaluare pentru trecerea de la clasa a X-a la a XI-a, de la ciclul liceal inferior la cel superior. Reamintim că acest tip de evaluare a fost și nu a fost, s-a jonglat cu el decenii întregi precum și cu alte idei reformiste adresate bietului învățământ românesc.

Cât despre monstruosul BAC, acesta va rămâne un examen național, biletul de aur de acces la universitate, însă „la liceele tehnologice, unde promovarea este mică, să gândim pentru absolvenţii lor un Bac diferenţiat. Cine vrea să se înscrie la unul naţional, dacă se simte în stare promovează Bac-ul naţional, are acces în universitate. Cine nu se simte în stare să susţină un bacalaureat naţional să susţină un bacalaureat tehnologic sau profesional şi să aibă acces doar în şcoala postliceală”, a afirmat, citată de Capital, Ecaterina Andronescu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More