Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

BACALAUREAT 2014: Încep emoțiile ! Elevii susțin azi prima probă la BAC

0 35

examen bacalaureat

Bacalaureatul 2014 începe azi pentru cei aproape 4.648 de candidaţi înscrişi pentru a susţine testele examenului de maturitate. 

Candidaţii la examenul de bacalaureat vor susţine azi prima probă, proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va desfăşura până pe 12 iunie.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale se va susţine între 11 şi 13 iunie.

Următoarea probă, evaluarea competenţelor digitale, va fi susţinută între 16 şi 20 iunie, iar cea a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 23 şi 27 iunie.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va fi susţinută pe 30 iunie. Ea va fi urmată pe 1 iulie de cea la limba şi literatura maternă, de proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, apoi de proba la alegere a profilului şi specializării – pe 4 iulie.

Afişarea rezultatelor se va face în data de 7 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00.

Rezolvarea contestaţiilor se va face în perioada 8 – 10 iulie, iar rezultatele finale vor şi afişate pe 11 iulie.

La proba de comunicare orală la Limba Română, candidaţii vor intra în sălile de examen la orele la care au fost programaţi. Aceştia vor extrage câte un bilet şi vor primi hârtie ştampilată pentru ciornă. Pentru elaborarea răspunsurilor se acordă fiecărui candidat câte 15 minute, iar pentru susţinerea acestora în faţa comisiei, câte 10-15 minute.

Candidaţii nu pot intra în sălile de examen cu telefoane mobile sau orice fel de material din care se pot inspira pentru rezolvarea subiectelor, iar spaţiile sunt monitorizate video. De asemenea, vor fi subiecte diferite pentru absolvenţii profilurilor tehnologice.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More