Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bacalaureat 2016. Subiectele la istorie

0 41

Absolvenții claselor a XII-a, de la profilul uman, au susținut proba scrisă obligatorie din cadrul examenului de Bacalaureat la Istorie, pe data de 6 iulie.

Aproape 120.000 de elevi au susţinut miercuri proba la obligatorie a profilului din cadrul Bacalaureatului. Elevii care au susţinut proba la Istorie au avut de realizat un eseu despre evoluţia României postbelice.

Elevii au avut de rezolvat trei subiecte: primul constă în două texte istorice (în exemplu sunt N.Ciachir,”Marile Puteri și România” și I.Scurtu, ”Istoria românilor în timpul celor patru regi. Carol I”), pe baza cărora liceenii trebuie să răspundă la șapte întrebări (să identifice momente istorice, documente importante, măsuri luate de regele Carol).

La profilul Uman, elevii care au dat examneul la Istoriei au avut de realizat, la subiectul III, un eseu despre România postbelică. La subiectul I, ei au avut de răspuns la mai multe cerinţe legate de unirea Moldovei cu Ţara Românească şi relaţiile cu celelalte puteri.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2016 a început luni, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. La examenul din acest an, s-au înscris 137.344 de absolvenți de liceu. Dintre aceștia, 114.993 (71,23%) provin din promoția curentă, iar 22.351 (28,77%) din seriile anterioare, potrivit unei centralizări realizate de Ministerul Educației.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More