Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

BACALAUREAT DE TOAMNĂ. Vezi subiectele la limba română

0 126

examen bacalaureat liceu facultate

Analiza unui fragment din romanul ”Rusoaica” al lui Gib I. Mihăescu, un text argumentativ despre importanţa respectării unor reguli într-un domeniu de activitate şi un eseu despre viziunea asupra lumii dintr-o poezie a lui Bacovia au fost subiectele la limba română de la bacalaureat, profilul real.

Varianta de subiecte extrasă luni pentru proba scrisă la limba şi literatura română de la examenul de bacalaureat, sesiunea august – septembrie, la profilul real şi filiera tehnologică, a fost cea cu numărul 5.

La primul subiect, pe un fragment din romanul Rusoaica al lui Gib I. Mihăescu, candidaţii au avut de rezolvat mai multe cerinţe vizând cunoştinţe de vocabular, limbă română şi gramatică.

La al doilea subiect, cerinţa a fost scrierea unui text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanţa respectării unor reguli într-un domeniu de activitate.

Subiectul al treilea a vizat redactarea unui eseu de 600-900 de cuvinte în care trebuiau prezentate tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, aparţinând lui George Bacovia.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More