Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bacalaureat in siguranta

0 37

BACalaureat

Poliţiştii au întocmit un plan de măsuri pentru desfăşurarea optimă a activităţilor specifice de ordine şi siguranţă publică în timpul Examenului de Bacalaureat şi Evaluării Naţionale 2013.

Poliţiştii au dispus măsuri specifice pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice în timpul examenelor şi a altor activităţi adiacente şi pentru fluidizarea traficului rutier din zona instituţiilor de învăţământ de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

Ieri, a început prima sesiune a examenului naţional de bacalaureat 2013, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A).

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, Poliţia Română a dipus măsuri de suplimentare a dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, în judeţul Bistriţa-Năsăud peste 40 de poliţişti de ordine publică, de la rutieră şi judiciarişti, vor asigura măsurile specifice în zona celor 26 de unităţi de învăţământ/ centre de examen.

Acestea vor fi incluse în itinerariile de patrulare, în special pe timpul plecării şi sosirii candidaţilor şi a însoţitorilor acestora la/de la locurile de susţinere a examenelor.

Poliţiştii vor acţiona în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

*****
Începând cu data de 10.06.2013, Ministerul Educaţiei Naţionale organizează la nivel naţional atât Examenul Naţional de Bacalaureat pentru absolvenţii învăţământului liceal (sesiunea I 10 iunie – 12 iulie, sesiunea II 15 iulie – 05 septembrie 2013), cât şi Evaluarea Naţională pentru absolvenţii claselor a VIII-a (17 iunie – 3 iulie 2013).

În judeţul Bistriţa-Năsăud funcţionează 375 de unităţi de învăţământ, dintre care 31 de licee şi şcoli profesionale, 223 de şcoli generale şi 121 de grădiniţe.

Citeste si: Vezi programul BAC-ului

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More