Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

BACALAUREATUL DE TOAMNĂ. Azi încep probele scrise

0 47

examen bacalaureat

Probele scrise de la bacalaureatul de toamnă încep luni cu examenul la limba şi literatura română, care va fi susţinut de peste 39.000 de candidaţi, pentru care au fost pregătite două tipuri de subiecte, pentru profilul umanist şi respectiv cel real.

Absolvenţii vor avea, în funcţie de profilul şi filiera pe care le-au urmat în învăţământul liceal, două tipuri de subiecte. Astfel, absolvenţii filierei teoretice – profilul umanist şi cei ai filierei vocaţionale – profilul pedagogic, vor avea acelaşi tip de subiecte, iar absolvenţii filierei teoretice – profil real, ai filierei tehnologice şi ai filierei vocaţionale vor primi alte tipuri de subiecte.

Probele scrise vor continua mâine cu examenul la limba şi literatura maternă, miercuri cu proba obligatorie a profilului şi vineri cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate în 1 septembrie, până la ora 12.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12.00 şi 16.00. Contestaţiile vor fi soluţionate în 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

La a doua sesiune a examenului de bacalaureat, care a început în 18 august, cu probele orale, s-au înscris în total 63.323 de absolvenţi, dintre care 42.121 din promoţia 2013-2014, iar 21.202 din promoţiile anterioare. În urma sesiunii din vară a bacalaureatului, 59.265 de candidaţi au fost respinşi.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More