Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Baia Mare – Cătălin Cherecheș merge cu Iohannis în turul doi. „Sunt omul apolitic care a fost nevoit adesea să facă alianțe de moment”

0 1.226

Primarul municipiului Baia Mare îl susține pe Iohannis în turul doi, totuși, spune edilul Viorica Dăncilă „are intenții bune”.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a anunțat în această seară că îl susține în turul doi pe Klaus Iohannis. Această informație este secundată de un autoportret al politicianului Cătălin Cherecheș.

Prin acest portret edilul își motivează alianțele politice. El explică faptul că este un om apolitic și a pus pe primul loc bunăstarea municipiului pe care îl administrează. De aici și toate „compromisurile” primarului, totul pentru binele băimărenilor.

Am fost numit de la traseist politic și până la nemernic în toate felurile. Însă, atunci când oamenii îți încredințează votul lor și prin acesta încrederea și speranța că vei face totul pentru comunitate, atunci nu mai contează aceste aspecte. Sunt omul care și-a lăsat deoparte de multe ori viața personală și sănătatea pentru că prioritățile au fost și sunt oamenii și orașul. Am fost în PSD, în PNL, în UNPR, am stat la aceeași masă cu persoane pe care personal poate nu le apreciez, oriunde aș merge din nou, cu oricine aș da mâna iar, cât e necesar, să pot să duc la îndeplinire proiectele mele pentru Baia Mare! a declarat acesta printr-un canal de social media.

Cătălin Cherecheș și definiția președintelui

Totodată, Cătălin Cherecheș, dă o lecție de cultură politică printr-o prezentare a funcțiilor pe care le deține președintele. Într-adevăr prin acest punct primarul municipiului Baia Mare lovește în falsele caracterizări ale PSD despre rolul pe care îl deține conducătorul de țară.

Fără să îmi doresc să intru prea mult în amănunte, nu trebuie să uităm nici o secundă rolul și atribuțiile pe care le are un președinte. Pentru că nu președintele construiește spitale sau autostrăzi, nu el stabilește bugete, nici măcar nu el este cel care poate dicta în ce direcție trebuie să se dezvolte România. În schimb, președintele trebuie să fie garantul independenței noastre ca stat, să asigure respectarea Constituției și reprezentarea noastră pe plan internațional, acestea fiind cele mai importante activități din lista lungă de atribuții, unele mai mult sau mai puțin importante.

Mai mult, președintele este cel care poate și trebuie să dea un exemplu, să fie o voce pentru oamenii care l-au ales. Pe el, omul. Să se dezbrace de haina politică, să ne reprezinte pe toți, indiferent de orientare politică, etnie, religie sau alte detalii. Președintele este al tuturor și trebuie să îi asculte pe toți, chiar și pe cei care nu i-au oferit votul și încrederea. Din păcate, mulți uită acest lucru. Atât votanții, cât și candidații, a mai notat Cătălin Cherecheș.

De la Iohannis la Dăncilă

Însă, nu în ultimul rând, edilul municipiului Baia Mare nu uită de Viorica Dăncilă despre care afirmă că ar „fi putut să fie un foarte bun comisar european”. Astfel el trece de la preferința pentru Klaus Iohannis la elogiul contracandidatului.

În ceea ce o privește pe doamna Viorica Dăncilă, consider că are o experiență vastă de parlamentar european și cred că ar fi putut să fie un foarte bun comisar european. În pofida modului în care este percepută de către o parte din electorat, sunt convins că are intenții bune și apreciez că a ținut piept cu brio unui astfel de demers cum este participarea la alegerile prezidențiale.

Însă Cătălin Cherecheș încheie cu următorul paragraf prin care în mod subtil îl numește pe actualul președinte „cel care a auzit, a înțeles și susține mesajul comunității noastre.”

De această dată, votul meu va merge spre cel care a auzit, a înțeles și susține mesajul comunității noastre. Baia Mare are șansa de a deveni Capitala Europeană a Tineretului în 2022, să reprezinte cu cinste și onoare România în Europa!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More