Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Baia Mare: Directorul administrativ al Spitalului Județean de Urgență, arestat. Femeia a prezentat documente de studii false

0 602

Directorul administrativ al Spitalului Județean din Baia Mare a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce ar fi folosit o diplomă falsă pentru angajare. Femeia în vârstă de 50 de ani, economist de profesie, ar fi dobândit postul în urmă cu doi ani, în baza mai multor documente false. În urma perchezițiilor făcute acasă la ea, au fost ridicate înscrisuri și documente care o incriminează. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 230 de mii de lei, venitul încasat până în prezent.

Directorul Spitalului Judeţean din Baia Mare este acuzat că ar fi ajuns la conducerea unităţii medicale prin înşelăciune, după ce ar fi prezentat mai multe documente false. Se întâmpla în 2018, însă fapta a fost descoperită abia acum. Instanţa a decis arestarea sa pentru o perioadă de 30 de zile.

Pornind de la mai multe informaţii pe care le-au avut poliţiştii de la Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Maramureş au organizat ieri o percheziţie imobiliară la adresa femeii care până azi dimineaţă a deţinut funcţia de director administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare. Poliţiştii au strâns suficiente probe pentru a o reţine pe aceasta, iar judecătorul a dispus arestarea preventivă a femeii.

Potrivit unor surse, femeia s-a folosit de un profesor universitar, decedat în urmă cu câţiva ani, pentru a-şi fabrica o diplomă de licenţă. Cu acest act, femeia s-a înscris la concursul organizat de spital pentru postul de director administrativ. În această cauză, poliţiştii au stabilit prejudiciul la 230.000 de lei. Vorbim despre salariile pe care femeia le-a încasat în toată această perioadă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More