Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Baia Mare: Gratuitate la transportul public în comun pentru elevi, studenți și pensionari

0 357

Elevii, studenții, dar și pensionarii cu venituri mici vor beneficia de gratuitate la mijloacele de transport în comun pe raza municipiului Baia Mare. Proiectul, inițiat de primarul Cătălin Cherecheș, va fi supus votului consilierilor locali în ședința de joi, 27 septembrie.Gratuitatea va fi acordată pe bază de legitimație, aceasta fiind valabilă un an calendaristic. În ceea ce privește elevii și studenții, gratuitatea va fi acordată necondiționat.

Prin facilitatea acordată, Municipiul Baia Mare se înscrie în trendul european de a susține transportul dedicat exclusiv pentru elevi și studenți.
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: „Am inițiat proiectul de hotărâre pentru acordarea gratuității la transportul în comun pe raza Municipiului Baia Mare pentru elevi și studenți. Aceste facilități vor intra în vigoare începând cu 1 noiembrie 2018, fiecare elev, student sau pensionar primind din partea Administrației Publice Locale o legitimație de transport valabilă un an de zile. Este un proiect de hotărâre gândit de mine și Coaliția pentru Baia Mare de mult timp, a fost un lucru asumat în campania electorală din 2016 și acum este momentul să îl supunem votului Consiliului Local și să arătăm că Baia Mare este un oraș prietenos pentru tineri, dar și un oraș care își respectă părinții și bunicii.”
Pentru ca Baia Mare să redevină un oraș universitar, studențesc Administrația Publică Locală a gândit un proiect prin care să ofere facilități studenților care rămân în Baia Mare sau vin aici să studieze, pentru ca municipiul să devină atractiv în competiția cu orașele universitare din România.
Baia Mare – oraș universitar
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: „Propunerea mea, pe care o voi înainta Consiliului Local, este să acordăm un voucher, respectiv o bursă, „Bursa Studentului Băimărean” în valoare de 500 de lei, lunar, pentru toți studenții care studiază în Baia Mare, indiferent dacă o fac la universități private sau de stat. Vom impune câteva condiții legate de vârstă, promovabilitate și prezența la cursuri. Anticipând că în următorii doi ani numărul de studenți va crește, voi intensifica discuțiile cu Universitatea Tehnică din Cluj pentru ca în cadrul Centrului Universitar Nord să se înființeze un institut cu câteva specialități care să fie studiate exclusiv în Baia Mare pentru a crea un specific universitar al orașului nostru.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More