Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Baia Mare: Pacientă cu Coronavirus, trecută prin mai multe spitale. A ajuns la Cluj

0 538

O femeie de afaceri din Baia Mare, diagnosticată cu COVID-19, a pus pe jar autorităţile din Maramureș, personal medical și simpli cetățeni, după ce s-a constatat că a intrat în trei spitale din oraş, intrând în contact cu mai multe persoane.

Având simptome de gripă și pneumonie, femeia s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Baia Mare, de unde a fost trimisă apoi la Spitalul de Boli Infecțioase. De aici, însă, a ajuns iar la Spitalul Județean de Urgență.

„Bolnava a venit ieri la ora 14:30 prin transfer de la Spitalul de Boli Infecţioase cu sindrom respirator acut sever pentru că necesita suport de terapie intensivă. Am spus tuturor colegilor să se comporte ca şi cu un pacient pozitiv, neştiind dacă e pozitiv sau nu, deoarece nu aveam rezultat. A fost internată în serviciul de Terapie Intensivă, iar seara, aproximativ la 21:30, ni s-a confirmat că este Covid pozitiv. Colegii de la Spitalul de Boli Infecţioase, ştiind situaţia, au făcut transferul la Cluj. Transferul iniţial de la Spitalul de Boli Infecţioase la Cluj, adică ieri la ora 14:30 ,nu a fost posibil pentru că nu aveau locuri disponibile în serviciul de Terapie Intensivă. Şi atunci, starea de sănătate fiind gravă, a fost trimisă la noi pentru internare în Terapie Intensivă, în eventualitatea intubaţiei. Nu a necesitat însă intubaţie şi a fost pusă pe mască de oxigen. Tot personalul care intră în contact cu un bolnav, dacă nu respectă normele de protecţie poată să transmită. Noi avem instructaje pe această linie, avem echipamente şi tot timpul am spus să folosească echipamentul şi protocoalele care sunt. Ne luăm multe măsuri de precauţie. Deocamdată este o anchetă epidemiologică în curs pe care o face Direcţia de Sănătate Publică Maramureş.

Nu se pune problema închiderii Spitalului Județean de Urgență Baia Mare pentru că ar fi fost respectate toate protocoalele. Cât privește angajații Consiliului Județean Maramureș aceștia nu au fost astăzi la muncă, deci nu s-a pus problema trimiterii acestora acasă”, se arată în declaraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, conform Actualmm.ro.

Femeia, administrator la Meditech SRL, o societate care livrează produse medicale, este soția unui angajat al Consiliului Județean Maramureș. Este vorba despre chiar directorul administrativ al instituției. Astfel că și colegii de muncă ai bărbatului au fost trimiși acasă pentru a sta în izolare până când acestuia i se va transmite rezultatul testului COVID-19.

Conducerea Spitalului Județean Baia Mare ia în calcul ca unitatea spitalicească să intre în integralitate în carantină, până se identifică toate persoanele, medici, asistente, infirmieri, pacienți, cu care femeia ar fi intrat în contact.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More