Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Baia Mare: Vindeau țigări de contrabandă în piață și pe marginea drumului

0 106

Poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au acţionat ieri pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun.

Astfel, în Piaţa Agroalimentară Albina şi pe bulevardul Bucureşti din municipiu, poliţiştii au identificat două băimărence care ofereau spre vânzare ţigări netimbrate în România, fără a deţine documente legale de provenienţă.

În ambele cazuri poliţiştii au ridicat în vederea confiscării ţigările găsite şi au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă. Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea lor la răspundere.

Prevenirea şi combaterea contrabandei, a contrafacerii şi a comerţului ilegal cu ţigări reprezintă priorităţi de acţiune pentru poliţiştii maramureşeni. Astfel, în prima jumătate a acestui an au fost organizate 158 de acţiuni în vederea identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor care deţin, transportă şi comercializează ţigări de contrabandă.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii maramureşeni împreună cu specialişti din cadrul celorlalte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniu, au constatat în primele şase luni ale acestui an 87 de infracţiuni care privesc comiterea unor fapte de contrabandă şi alte fapte conexe. Faţă de şapte persoane au fost dispuse măsuri preventive iar până în acest moment, din prejudiciul cauzat au fost recuperate produse în valoare de 74 627 de lei.

De asemenea, pentru neregulile de natură contravenţională constate, poliţiştii au aplicat 124 de sancţiuni, în valoare totală de 69.000 lei.

Au fost ridicate în vederea confiscării 79.312 pachete cu ţigări, în valoare de 873.668 lei, şi au fost indisponibilizate 5 autovehicule utilizate în transportul ilicit al produselor din tutun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More