Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Băncile supărate pe utilizatorii de Revolut. Se percep comisioane la transferul banilor pe card

0 1.551

Băncile pornesc un război dur împotriva cardurilor Revolut din cauza pierderilor generate de utilizarea acestui tip de carduri.

Băncile au început un atac dur îndreptat către utilizatorii de carduri Revolut, totul pentru a limita pierderile generate de utilizarea din ce în ce mai mare a acestor tipuri de carduri.

Astfel, scriu cei de la Economica.net, băncile comerciale au început să comisioneze transferurile din conturile curente către cardurile Revolut. Comisioanele percepute sunt asemănătoare cu cele percepute la retragerile de cash, undeva între 1% și 1,5%. Totuși spread-urile practicate de bănci la operațiunile de schimb valutar sunt de minimum 2%, scrie aceeași sursă menționată.

Odată cu această știre adusă în ochii opiniei publice de către jurnaliștii specializați pe domeniul economic au venit și reacțiile din partea instituțiilor bancare și anume ING Bank și BCR.

Cei de la ING au transmis celor de la Economica.net următoarele: Comisioanele aplicate tranzacţiilor în Revolut sunt aceleaşi ca şi până acum. Top-up în Revolut este zero indiferent daca încasezi salariul în contul ING sau nu. Transferul în Revolut din contul de valută ING (transfer între iban-uri din RO şi UK) este 0 dacă există gratuitate pe contul de lei (încasare lunară de minim 700 lei şi cel puţin o plată efectuată cu cardul) sau 5 lei/ transfer dacă nu ai gratuitate. Încasarea salarială îți asigură comision 0 (zero) la transferul direct prin Home’Bank din contul de euro ING în contul Revolut.

În schimb reprezentanții Băncii Comerciale Române au afirmat și ei faptul că BCR nu percepe astfel de comisioane pentru transferuri. Comisioanele BCR pentru transferuri (OP) sunt fixe, nu procentuale, şi sunt cuprinse între 0 (card şi cont George) şi 4 lei, indiferent de suma transferată.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More