Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bani mai mulți de la Guvern pentru județul Cluj

0 59

someseanul-consiliul judetean cluj

Județului Cluj i-au fost alocate recent de către Guvernul României fonduri suplimentare în sumă totală de 22.000.000 de lei, ca urmare a demersurilor întreprinse în acest sens de conducerea forului administrativ județean.

Aceste fonduri vor fi utilizate preponderent pentru lucrări de investiții care vizează infrastructura din mediul rural, respectiv lucrări de introducere sau extindere a rețelelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare, realizarea de stații de epurare a apei, lucrări de refacere a infrastructurii rutiere — reabilitare și modernizare a drumurilor comunale și județene, reabilitarea sau refacerea după inundații a unor poduri etc, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Cluj.

Alături de localitățile din mediul rural, de acest sprijin financiar urmează să beneficieze și municipiile Cluj-Napoca, Gherla și Câmpia Turzii precum și orașul Huedin.

Astfel, municipiului Cluj-Napoca i-a fost alocată pentru modernizarea infrastructurii rutiere suma de 1.000.000 de lei, municipiul Gherla a beneficiat de o suplimentare de fonduri în cuantum de 700.000 de lei pentru modernizarea unui lot de cinci străzi în timp ce municipiul Câmpia Turzii a primit 400.000 de lei pentru construirea halei agro-alimentare din Piața Mureșului. La rândul său, orașul Huedin beneficiază de o alocare bugetară de 500.000 de lei destinată infrastructurii rutiere, respectiv lucrărilor de reparații și modernizare a străzilor Poștei, Prundului, Nordului și Cetatea Veche.

Această alocare suplimentară de fonduri se adaugă celor 28.999.678 de lei deja alocați pentru obiectivele de investiții din județul Cluj, din care 6.999.000 de lei au fost alocați la sfârșitul lunii septembrie iar 22.000.000 au fost aprobați în cursul lunii mai. În acest fel, suma totală a alocației de la bugetul de stat la acest capitol se ridică, la nivelul întregului an 2014, la nu mai puțin de 50.999.678 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More