Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bani pentru fermierii care au sere sau solarii afectate de fenomene meteorologice nefavorabile

0 78

 

sera tomate

Potrivit autoritatilor, fermierii care au fost afectati de fenomene meteorologice nefavorabile, in perioada aprilie-mai 2014, vor beneficia de ajutoare de minimis in valoare maxima de 15.000 de euro, pe perioada a trei exercitii financiare. Sumele se vor plati intr-o singura transa, incepand cu data de 15 august.

Măsura se aplica pentru cei care exploatează culturi agricole în spaţii protejate, si anume : producătorilor agricoli persoane fizice care deţin certificat de producător; producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit legii; producătorilor agricoli persoane juridice precum şi orice forme asociative cu/sau fără personalitate juridică constituite conform legii.

Pentru a obtine acest sprijin, cei interesati trebuie sa intocmeasca si sa depuna cereri la primariile unitatilor/subdiviziunilor administrativ teritoriale, insotite de mai multe documente.

Primariile vor inregistra si verifica cererile si documentele anexate, vor intocmi Registrul de evidenta a beneficiarilor de spriin financiar prevazut de schema de ajutor de minimis, urmand ca in termen de 10 zile lucratoare de la exprirarea termenului de 30 de zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a Hotararii, primariile sa transmita Directiilor Agricole de Dezvoltare Rurala judetene un dosar cuprinzand cererea solicitantului si documentele depuse de solicitant in copie certificata de reprezentantul Primariei, prin inscrierea pe copie a sintagmei „conform cu originalul”.

Directiile agricole judeţene vor intocmi lista cuprinzând beneficiarii ajutoarelor de minimis şi sumele acordate potrivit legii, precum şi orice alte sume acordate acestor beneficiari prin alte scheme de minimis în exerciţiul financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More