Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Banii de la Bruxelles inundă Clujul. Ce spune ministrul Transporturilor

0 501

Infrastructura rutieră şi feroviară a Clujului primește noi investiții a anunțat Ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Acesta a confirmat și faptul că Guvernul României va oferi sprijin pentru accesarea unor fonduri europene.

Clujul îşi pune la punct infrastructura cu bani europeni, spune ministrul, care a reafirmat sprijinul guvernului pentru ca principalele proiecte din această zonă să fie duse la bun sfârşit, notează cei de la Adevărul.

Aceste proiecte beneficiază de sprijinul financiar al guvernului şi de susţinerea administraţiilor locale. Clujul este primul oraş din afara capitalei care va beneficia de transport cu metroul. Vor urma studiul de fezabilitate, licitaţia pentru execuţie. Am spart gheaţa prin acest proiect, iar astfel vor avea curaj pentru astfel de investiţii şi alte administraţii din oraşe cu populaţie de peste 300.000 de locuitori din România, a spus ministrul.  

Metroul, Centura Metropolitană şi calea ferată de mare viteză Cluj- Episcopia Bihor sunt cele mai importante proiecte din regiune. Lucian Bode şi-a exprimat speranţa că şi alte oraşe importante din România vor propune astfel de investiţii, urmând ca Guvernul României să le sprijine pentru atragerea de fonduri europene.

Potrivit spuselor sale, proiectele pentru care Clujul va atrage fonduri europene ajung la aproape 3 miliarde şi jumătate de euro.  

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More