Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bănuit de comiterea a 22 de furturi din auto, identificat de polițiști

0 947

La data de 16 august a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, Biroul de Investigaţii Criminale, a fost identificat un  minor de 17 ani care locuiește fără forme legale în Bistrița, bănuit de comiterea a 22 de furturi. Acesta se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, fiind arestat preventiv și cercetat într-un alt dosar instrumentat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în perioada 5 ianuarie 2022-7 iulie 2023, acesta ar fi pătruns în incinta a 22 de autoturisme parcate pe raza municipiului Bistrița, în unele cazuri profitând de faptul că portierele autoturismelor nu erau asigurate și ar fi sustras bunuri și bani. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor se ridică la aproximativ 39.000 lei.

Tânărul rămâne în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, iar polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa, continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt și furt calificat, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.  

***În foarte multe dintre cazurile de furt din autoturism, instrumentate de poliţişti, s-a constatat că infractorii au profitat de faptul că proprietarii au lăsat portierele autoturismelor neasigurate, că au etalat la vedere genţi, poşete, laptopuri sau telefoane mobile.

Polițiștii transmis următoarele recomandări proprietarilor de autoturisme :

– Acordați atenție locului ales pentru parcarea autoturismului. Acesta ar trebui să fie într-o zonă bine luminată pe timp de noapte;

– Păstrați-vă întotdeauna cheile (mai ales cele pentru mașinile dotate cu sistem Keyless), la loc sigur. Folosindu-se de cheile autoturismului, hoții își asigură succesul.

– Montați anvelopele pe autoturism folosind și prezoane antifurt. – În cazul spargerii autoturismului vă recomandăm să nu pătrundeți în interior până la  sosirea Poliției pentru a nu compromite eventualele urme lăsate de autori.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More