Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bănuiți de furt din auto, identificați de polițiștii bistrițeni

0 44

La data de 27 februarie, ca urmare a cercetărilor efectuate într-o cauză rămasă inițial cu autor necunoscut, privind comiterea unui furt, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean au identificat doi tineri, ambii de 20 de ani, din localitatea Petru-Rareș, bănuiți de comiterea faptei.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii a rezultat faptul că, în noaptea de 23/24.02.2017, cei doi tineri ar fi sustras dintr-un autoturism care era parcat pe o stradă din localitatea Beclean, bunuri în valoare de 500 lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei păgubite.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Compartimentului Investigații Criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Beclean, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Dat fiind faptul că în majoritatea cazurilor autorii profită de neglijenţa manifestată de către proprietari în ceea ce priveşte asigurarea bunurilor personale, respectiv autovehicule lăsate neasigurate şi cu cheile în contact, poliţiştii vă sfătuiesc să ţineţi cont de următoarele recomandări:

 de fiecare dată când părăsiţi autoturismul, nu lăsaţi la vedere obiecte de valoare care atrag interesul din partea hoţilor ( genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip „Diplomat”, aparatură electronică etc.);
 dacă locuiţi la casă, parcaţi-vă autoturismul în curte sau în garaj şi asiguraţi-l corespunzător;
 nu părăsiţi autoturismul lăsându-l cu cheile în contact, deoarece constituie o bună “invitaţie” pentru hoţi;
 contactaţi firme specializate în comercializarea şi instalarea unor sisteme de alarmare, antifurt, pentru autoturisme, sisteme care odată activate descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor;
 asiguraţi-vă autoturismele prin încuierea uşilor şi a geamurilor;
 nu lăsaţi în autoturism documente, obiecte personale, sau ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;
 parcaţi numai în locuri bine iluminate, sau în locuri unde autoturismele pot fi observate în permanenţă, nu în locuri izolate;
 manifestaţi vigilenţă şi spirit civic în cazul în care aţi luat la cunoştinţă despre săvârşirea unor astfel de fapte, prin alertarea poliţiei la numărul de urgenţă 112!

ATENȚIE la metoda de înșelăciune ”Accidentul”! Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiune, Poliţia Română vă recomandă:

 Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale.
 Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.
 Reamintim că, în caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări. De asemenea, atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.
 Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.
 În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, reţineţi cât mai multe detalii şi apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More