Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bărbat cu permisul anulat, prins băut la volan

0 46

etilotest sofer beat alcool

În municipiul Baia Mare, în Tăuţii Măgherăuş şi Ulmeni, poliţiştii rutieri au efectuat controale în trafic pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor grave de circulaţie rutieră. Au fost verificate 66 de autovehicule şi au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.080 lei.

În Baia Mare poliţiştii au acţionat pentru identificarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor şi au constatat şapte abateri de acest gen, fapt pentru care acestora le-a fost suspendat permisul auto.

Alte nouă permise de conducere au fost reţinute în cadrul acţiunilor desfăşurate, pentru alte încălcări ale normelor rutiere. De asemenea, poliţiştii au constatat patru infracţiuni rutiere.

Ieri la ora 16.55, pe Bulevardul Republicii din Baia Mare poliţiştii au identificat în trafic un conducător auto sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul în vârstă de 45 de ani din Şomcuta Mare avea anulat permisul de conducere din 3 aprilie 2012.

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să ţină cont de câteva aspecte atunci când circulă pe vreme caniculară

  • Planificaţi pe cât posibil deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10.00 –18.00 şi nu consumaţi sub nicio formă băuturi alcoolice.
  • Posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice in intervalul orar menţionat.
  • Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul se găsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui.
  • În cazul în care autovehiculul a fost staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a unui autovehicul.
  • În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare se recomandă, pe cât posibil, staţionarea autovehiculul în zone umbrite.
  • Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum si verificarea instalaţiei de climatizare.
  • Adaptaţi viteza autovehiculelor la condiţiile meteo-rutiere şi păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părţii carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenţei pneurilor şi implicit în creşterea spaţiului de frânare.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More